Connect with us

De ce unele cupluri rezista infidelitatii, iar altele nu?

LIFESTYLE

De ce unele cupluri rezista infidelitatii, iar altele nu?

Infidelitatea este una dintre cele mai mari probleme intr-o relatie. Daca in unele cazuri aceasta declanseaza nefericirea in cuplu , chiar si despartirea, in altele, poate sa fie doar un efect al unor probleme existente si ignorate de mult timp.

Cel care este inselat se simte lipsit de speranta si repere, se invinovateste, dezvolta complexe si ii este greu sa mai aiba incredere in partener. De aceea, este foarte greu ca relatia sa continue, fara fundamentul increderii.

Diferenta intre cuplurile care se despart si cele care decid sa ramana impreuna sta in motivele pentru care acestia vor sa-si pastreze relatia si munca pe care sunt dispusi sa o depuna impreuna, pentru a reface ce a fost distrus.

Atunci cand relatia este de lunga durata, cei doi au construit multe impreuna, eventual au si copii, sansele ca cei doi sa treaca peste infidelitate, sunt mai mari. Daca cel care a fost inselat nu a luat decizia de a pleca, atunci cand a aflat despre infidelitate, riscul de a o face mai tarziu este mai mic.

Singura cale spre vindecare este sinceritatea deplina. Cel care a inselat trebuie sa discute deschis cu partenerul, sa-i spuna ce l-a impins sa faca asta, ce nemultumiri are si cum s-a intamplat. Ulterior, trebuie sa existe transparenta in relatie, astfel incat cel inselat sa nu simta ca i se ascunde din nou ceva.

Cei doi trebuie sa analizeze in profunzime relatia, sa rezolve problemele ascunse pana atunci si sa vada daca motivele pentru care sunt impreuna, sunt suficiente, pentru a indura acest proces dificil de vindecare. Unora le poate lua chiar si un an, doi pentru a trece peste. In momentul in care ambii decid sa mearga mai departe, sanatos pentru relatie este sa se renunte la ranchiuna. Daca cel inselat accepta sa ierte, nu este indreptatit sa-si acuze partenerul pentru tot restul vietii. In cazul in care nu poate face asta, este mai bine pentru amandoi sa incheie relatia.

Tu ai trecut prin acest impas in relatia ta?

sursa foto: Mirror

1 Comment

1 Comment

  1. Gynutza

    iunie 12, 2016 la 6:52 pm

    Imi place ffff mult EDA Magazine super tare!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus